Fogkő eltávolítás Székesfehérvár

Fogkő eltávolítás Székesfehérvár

Fogászati rendelőnkben professzionális fogkő eltávolítást végzünk a teljes dentálhigiénia érdekében!

A kifogástalan szájhigiénia, a fogak és az egészséges íny megőrzésének az egyik legalapvetőbb feltétele a fogkő eltávolítása, mely a legegyszerűbb fogászati beavatkozás. A fogkő sárgás, szürkés, feketés elszíneződés a fogak felszínén. Leggyakrabban  az alsó frontfogak nyelv felöli, illetve a felső rágó fogak külső felszínén alakul ki, de igen gyakran az íny alatt is megjelenhet.

Ennek oka, hogy ezeken a területen található a nyáltermelő mirigyek nagy része.

Fogkő eltávolítás Székesfehérvár

Hogyan alakul ki a fogkő?

Fogkő eltávolítás Székesfehérvár

Ha az étkezések után nem mossuk meg fogainkat vagy nem megfelelően távolítjuk el az ételmaradékot, akkor a fogak felszínén elindul a lepedékképződés. Ez a vékony lepedék réteg ételmaradékokból, nyálból és különféle baktériumokból áll.

Amennyiben a lepedéket nem távolítjuk el a fogakról, akkor ez a vékony réteg a nyálból kioldódó ásványi anyagok hatására elmeszesedik és kialakul a fogkő. A helytelen vagy hiányos napi szájápolás miatt a lepedékképződés felgyorsul, a kórokozók tovább szaporodnak, a fogkő érdes felszínén könnyebben megtapadnak. Kialakul egy ördögi kör, ami ínygyulladáshoz, fogágybetegséghez és akár fogak elvesztéséhez vezethet.

A fogkő jelenlétére leggyakrabban az érdes felszín nyelvvel történő érzése, rossz lehelet, gyulladt íny és fogínyvérzés hívja fel a figyelmet.

Annak ellenére, hogy számos  cég hirdet különböző otthon használatos termékeket ( hasonlóan a fogfehérítéshez), fontos tudni, hogy a fogkőtől csak rendelői körülmények között lehet megszabadulni.

A fogkőeltávolítás ultrahangos depurátorral történik. Gyulladásmentes íny mellett nem jár fájdalommal. Gyulladt íny esetén a kezelés fájdalmas lehet, ilyenkor helyi érzéstelenítést alkalmazunk.

Fogkőeltávolítás évente egyszer javasolt, az éves szűrővizsgálatok alkalmával szoktunk erre sort keríteni.

Vannak olyan esetek, például súlyos fogágybetegség esetén, amikor akár háromhavonta is szükségessé válhat a fogkő eltávolítása.

Fogkő eltávolítás Székesfehérvár

Miért fontos a fogkő eltávolítás?

Fogkő eltávolítás Székesfehérvár

Megelőzzük az ínygyulladást

A felhalmozódott fogkő ínygyulladáshoz vezet. Ha fogmosás során tapasztalt vérzés egyértelmű jele az ínygyulladásnak. Sajnos tény, hogy a gyulladás súlyos esetben akár a fogak elvesztéséhez is vezethet. Sokkal egyszerűbb, egészségesebb,biztonságosabb és olcsóbb megelőzni a fogkő okozta káros következményeket és évente egyszer bejelentkezni a fogorvosához.

Megelőzzük a kellemetlen  lehelet kialakulását 

Sokan észreveszik magukon, de vannak esetek, amikor a környezetünkben valaki felhívja a figyelmet arra, hogy kellemetlen a leheletük. A rossz leheletért a fogkövek érdes felszínein elszaporodó baktériumok tehetőek felelőssé. Az esetek többségében elegendő egy szájhigiéniás tanácsadás és ennek betartása, illetve a fogkövek eltávolítása.

  1. Megőrizzük a fogak egészségét
  2. A fogkő az elégtelen szájhigiénia miatt alakul ki, és melegágyat képezi a baktériumoknak. Amennyiben nem kerül időben eltávolításra, úgy akár fogszuvasodáshoz is vezethet. A kontrollvizsgálatok során ezeket a kezdődő szuvasodásokat is felfedezi a fogorvos, még mielőtt nagyobb bajt okoznának.
  3. Megőrizzük a fogak szépségét

A fogkőeltávolítás nem csak egészségügyi, hanem esztétikai előnyökkel is  jár. A szürkés, sárgás elszíneződés nem szép, kifejezetten rossz hatással van a fogak megjelenésére különösen akkor, ha a frontfogakon jelenik meg. A fogkő eltávolításának folyamatát polírozással fejezzük be, ami szintén hozzájárul a fogak szépségének eléréséhez.

Fogkő eltávolítás Székesfehérvár

Fogszabályozás közben is lehetséges a fogkövet eltávolítani?

Fogkő eltávolítás Székesfehérvár

A fogkőeltávolítás, az egészséges szájhigiénia megőrzése és állandó kontrollálása elengedhetetlen a fogszabályzó kezelés során.

A rögzített készülék felragasztása során megnövjük azoknak a területeknek a számát, ahova az ételmaradék és a lepedék megtapadhat, éppen ezért a kezelések alatt gyakrabban lehet szükség fogkőeltávolításra.

A fogszabàlyzó kezelések során megváltozik a napi szájápolási rutin, nagyobb hangsúlyt kap a megfelelő szájhigiénia fenntartása. Ez a hagyományos fogkefe, fogkrém mellett, speciális fogkefék, fogköztisztító kefék, szájzuhany használatát jelenti. A  fix készülékek használata során, amennyiben a páciens nem megfelelően ápolja és tisztítja a fogait különböző mellékhatásokkal kell számolni.

Ezek egyike a már korábban említett kezdeti fogszuvasodás a brackettek körül.

A rögzített készülékek alkalmazása során mellékhatásként előfordulhat az íny “ megdagadása” , ami a készülék által okozott mechanikai irritáció eredménye. Ez az állapot nem kóros, megfelelő szájhigiènia mellett is kialakulhat. A készülék eltávolítása után spontán rendeződik.

Több, mint 30 éve Székesfehérváron

Fogkő eltávolítás Székesfehérváron a Dr. Moldoványi Fogászati Centrumban több, mint 30 éve!

Modern technológia

Fogorvosi rendelőnk a legmodernebb fogászati felszereléssel dolgozik a magas minőség érdekében

Szakértői csapat

A legmagasabb fogászati minőséget biztosítjuk pácienseinknek képzett és tapasztalt orvosunk által

Fogkő eltávolítás Székesfehérvár

Fogkő eltávolítási árak Székesfehérvár

Dr. Moldoványi Nóra fogszakorvos szolgáltatásai

Szájhigiéniás kezelések Árak
Szájhigiéniás kezelések
Ultrahangos fogkőeltávolítás, polírozás mindkét állcsonton 25 000 Ft
Air Flow (sópolírozás) 18 000 Ft
Szájhigiéniás tanácsadás 5 000 Ft
Fogkő eltávolítás Székesfehérvár

Kérjen időpontot konzultációra!

Kérjen időpontot most fogkő eltávolításra Székesfehérváron!

Idopontkeres - Fogszabalyozas (ALL)

Fogszabályozás Székesfehérvár - Dr. Moldoványi Nóra
Fogorvos, fogszabályozó szakorvos

Dr. Moldoványi Nóra

Szakorvosi tanulmányaimon túl továbbképzésekkel próbálom tökéletesíteni a tudásomat, hogy a legmagasabb színvonalú kezelésben részesítsem a hozzám forduló pácienseket.

A webhely tartalmának megjelenítéséhez és a felhasználói élmény fokozásához cookie-kat és hasonló technológiákat használunk.
Részletek